Marktplaats Quick-scan

Er zijn veel websites waar Pokemon kaarten te koop worden aangeboden. Een aantal jaar geleden was het interessant om kaarten direct uit Japan, Amerika of Engeland aan te schaffen via eBay, TCGPlayer of Troll & Toad, maar sinds de invoerkosten gestegen zijn en ook de verzendkosten aan de hoge kant zijn, is dit nagenoeg niet meer interessant. Als Nederlander kan je kaarten aankopen binnen de EU op Cardmarket (Duitsland). Deze site is ideaal voor professionele verzamelaars en voor de aankoop van losse kaarten. Maar ben je op zoek naar een site waar je (bulk) sets wil kopen of naar een mooie buitenkansjes en aanbiedingen van Nederlandse verkopers, dan ben je vooral aangewezen op Marktplaats.

En alhoewel Marktplaats een mooi platform is en steeds meer controles inbouwt om bijvoorbeeld fraude te voorkomen, zitten er nogal wat haken en ogen aan dit plaform als het gaat om de aankoop van Pokemon kaarten. Wij noemen een paar.

1. Valse kaarten

Helaas zijn er veel valse kaarten in omloop, ook op Marktplaats. Er is geen controle vanuit Marktplaats op valse kaarten. Gebruikers kunnen een aanbieding “flaggen”, maar dit voorkomt niet dat er jaarlijks vele kopers teleurgesteld achterblijven met een valse Charizard Base kaart.

2. Geen goede foto’s & omschrijvingen

Alhoewel het platform steeds beter wordt, zijn de foto’s op Marktplaats van slechte kwaliteit. Het is niet mogelijk om goede gedetailleerde foto’s op dit platform te zetten. Daarnaast is het aan de verkoper welke omschrijving hij/zij erbij zet. Dit kan misleidend zijn.

3. Te mooi om waar te zijn

Dit geldt niet alleen voor Marktplaats, maar zien we wel vooral op dit platform: aanbiedingen die niet (b)lijken te kloppen.

4. Kaarten worden niet geleverd

Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en is afhankelijk van meerdere factoren, maar toch is het vervelend en gebeurd het regelmatig dat kaarten niet aankomen. Koop je bij een betrouwbare verkoper, dan gebeurt dit een stuk minder vaak.

5. Verkopers zijn anoniem

Iedereen kan meerdere accounts aanmaken op Marktplaats. Dit gaat enorm eenvoudig, je hebt alleen een e-mailadres nodig. Dit heeft als nadeel dat iedereen ook anoniem kan zijn. Let daarom goed op niet te kopen bij anonieme verkopers. Maar is dit meestal wel duidelijk voor de meeste mensen, een ander nadeel van anoniem zijn op Marktplaats is dat verkopers zelf met een ander account de prijs opdrijven van hun producten. Dus biedt je op een set kaarten, dan zie je vaak dat je binnen een uur door iemand anders -anoniem- wordt overboden. Wij hebben dit een paar keer ervaren waarbij we bijna te veel betaald hebben voor een Pokemon kaart.

De oplossing: onze Marktplaats Quick-Scan

Om te voorkomen dat de aankoop op Marktplaats eindigt in een teleurstelling, biedt Gradings haar Marktplaats Quick-Scan aan. Dit gaat als volgt in zijn werk:

  • Koop Quick-Scan tegoeden in onze shop
  • Vul het formulier in met link naar de Marktplaats advertentie
  • Wij checken de advertentie op verschillende aspecten (waaronder verkopers-blacklist, prijs en staat)
  • Je krijgt binnen 1 werkdag een e-mail met de uitkomst van de Quick-Scan
  • Op basis van deze Quick-Scan kan je beslissen de kaarten wel of niet te kopen